bolhuis raadsleden werden gechanteerd

Voormalig burgemeester Alex Bolhuis van Raalte had tijdens zijn burgemeesterschap soms het gevoel dat raadsleden van Raalte gechanteerd werden door Boudewijn Warbroek van De Stentor. Hij zegt dat in een open brief aan De Stentor, eind september van het vorig jaar. Maar De Stentor heeft die brief nooit gepubliceerd. De inhoud ervan had de discussie over de positie van Bolhuis vermoedelijk in een heel ander vaarwater gebracht.

Salland Centraal kreeg de brief alsnog overhandigd (pdf). Bolhuis beschrijft er ook waarom hij zich wel kan voorstellen dat enkele raadsleden belang zouden kunnen hebben hem als verdachte aan te wijzen in de zaak waarin vanaf zijn computersysteem mee werd gedaan aan chatsessies op Roalte.net. Zo was er een raadslid dat zijn vergoeding op een verkeerde manier ontving, hetgeen Bolhuis terug draaide. En een raadslid uitte beschuldigingen tegen de raadsgriffie, waarna Bolhuis de griffie in bescherming nam.

Bolhuis eerst over de mails die van zijn computer verzonden zouden zijn: “Het is een groot misverstand om te denken dat het gaat om e-mailberichten vanuit mijn huiscomputer. De krant wil dat wel steeds iedereen doen geloven, maar de werkelijkheid is dat iemand vanuit het computernetwerk in mijn woning, deel heeft genomen aan een discussiesite van Roalte.net.”

“Het netwerk in mijn woning bestaat uit meerdere computers op meerdere plekken, verbonden via een netwerk. Ik heb nadrukkelijk aangegeven dat ik de bedoelde teksten niet heb geschreven. Om privacyredenen heb ik de naam van de ‘deelnemers aan de chatsessie’ van Roalte.net niet bekend willen maken. Overigens maak ik altijd duidelijk kenbaar hoe ik ergens over denk. Een indirect medium (zoals Roalte.net) had en heb ik niet nodig. Toen niet en nu nog niet. En zeker niet om ambtenaren of raadsleden te beledigen.”

Bolhuis over de nooit geplaatste ingezonden brief aan De Stentor: “Wellicht is het goed om te weten dat ik kort na de raadsdiscussie vorig jaar een open brief heb aangeleverd bij De Stentor. Deze brief wilde men echter niet plaatsen, ondanks eerdere toezeggingen. De reden laat zich raden.”

Bolhuis over de teksten die vanaf zijn netwerk zijn verzonden naar [i]Roalte.net[/i]: “Ook de teksten waar iedereen schande van spreekt, hebben de meeste mensen nooit gelezen. Het zou goed zijn als men dat achteraf nog eens doet. Al was het alleen maar om zelf vast te stellen hoe ernstig de ‘chatsessies’ waren.”

Bolhuis vat zelf samen: “Samengevat, het bouwen aan Raalte is voor mij voorbij. Ik denk zelfs dat de gemeenteraad van Raalte zich voor de komende jaren op grote achterstand heeft geplaatst, ten koste van de inwoners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.