Home / archiefcentraal / asperges niet aan te slepen bij manifestatie

asperges niet aan te slepen bij manifestatie

Het ‘witte goud’ was haast niet aan te slepen, tijdens de Aspergemanifestatie op landgoed Den Alerdinck nabij Laag Zuthem. Bij de aspergekraam, waar de asperges in verschillende prijs – en kwaliteitsklassen te koop werden aangeboden, was het dringen geblazen.

Het jaarlijkse evenement, waar voor het eerst entree werd geheven, bracht drommen bezoekers op de been, die genoten van de lentezon, een goed glas wijn, een heerlijk bord asperges of snuffelenden bij de talloze kraampjes met lekkernijen, snuisterijen, kunst, decoratie, streekproducten enzovoorts. Daarnaast waren er proeverijen, demonstraties, dansvoorstellingen van de Sallandse Folkloregroep, Nordic Walking, handboogschieten en konden kinderen in de knuffelhoek terecht om een konijntje of cavia op schoot te krijgen.

Een primeur was de asperge-schilwedstrijd, die in het sfeervolle Koetshuis werd gehouden. Per ronde deden tien personen mee die in één minuut tijd moesten proberen om zoveel mogelijk asperges goed – en op de juiste manier – te schillen met een dunschiller. Een deskundige jury, waaronder aspergeteler Herman Ogink, Richard De Haan (chefkok van hotel-restaurant De Zwaan) en ‘levensgenieter’ Aad van der Vliet, beoordeelde wie door mocht naar de spannende finale.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.