artsen bezorgd over opmars internetapotheek

De huisartsen in Salland maken zich zorgen over de opmars van de zogenaamde ‘internetapotheek’. Op het wereldwijde web neemt het aantal aanbieders van medicijnen in rap tempo toe en dat maakt het niet eenvoudiger voor de huisartsen. Doordat mensen zelf pillen online bestellen, raken huisartsen het overzicht kwijt. Een arts is vaak niet op de hoogte van de medicijnen die een patiënt zelf heeft aangeschaft.

“De kans is nu groot dat een patiënt medicatie krijgt voorgeschreven, die in combinatie met andere medicijnen voor problemen kan zorgen”, zegt Marina van Alphen, manager van de Coöperatie Huisartsen Midden-Salland, die verder aangeeft dat de huisartsen en apothekers juist om problemen te voorkomen al enige jaren over een gezamenlijk computersysteem beschikken dat de combinaties van verschillende middelen bewaakt. “Dat prima bewakingssysteem wordt nu door internetapotheken doorkruist.”

De Coöperatie Huisartsen Midden-Salland is eind 2005 opgericht door de huisartsen uit Raalte, Haarle, Heeten en Luttenberg, met als doel de gezamenlijke belangen van de huisartsen te behartigen. Bij de coöperatie zijn in totaal veertien artsen aangesloten, die weer zijn verdeeld over acht praktijken.

Voor meer info over de Coöperatie Huisartsen Midden-Salland kijk op staging2.huisartsen.middensalland.praktijkinfo.nl. Hier zijn tevens alle sites van de huisartsen te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.