alleen een wonder kan rohda nog redden

Na tien competitiewedstrijden zonder overwinning, is Rohda Raalte er ook op Hemelvaartsdag niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van de nacompetitie tot een goed einde te brengen. Op eigen veld verloor een mat Rohda met 0-1 van eersteklasser Rheden.

Al na drie minuten spelen hielden alle Rohda-supporters op sportpark Tijenraan donderdagmiddag hun hart vast. De bezoekers uit Rheden wisten namelijk vroeg te scoren, maar tot grote opluchting in het Rohda-kamp werd de treffer door de scheidsrechter geannuleerd. Eenmaal van de schrik bekomen, kwam Rohda meer en meer uit z’n schulp. De ploeg van trainer Art Langeler kreeg in die fase ook een grote kans. Het was aanvaller Björn Hondshorst die na een knappe actie in de twaalfde minuut de bal tegen de paal schoot.

Vervolgens was het lang wachten op een nieuwe kans voor de Raaltenaren. Rheden hield ondertussen eenvoudig stand, maar kon niet gevaarlijk worden voor het doel van Ido Wentink. In de 34e minuut kwam Peter Marissink plotseling oog in oog met de doelman van Rheden. Maar de misschien wel grootste kans van de wedstrijd was niet aan de Raaltenaar besteed. Tien minuten later kreeg Rohda alsnog de mogelijkheid om op voorsprong te komen. De inzet van Rik Witteveen werd echter knap gepareerd door de keeper van de bezoekers.

Na rust moest de verlossende goal voor Rohda dan wel vallen, maar in plaats van een fanatiekere ploeg leek Rohda in slaap gesust. Kansen werden er niet meer gecreëerd en ook Rheden liet weinig zien. De eersteklasser gokte volledig op een gelijkspel in Raalte, om vervolgens het karwei komende zondag op eigen bodem af te maken. Tot grote verbazing van ook Rheden zelf, kreeg het meer op sportpark Tijenraan. Een afgeslagen corner van Rohda werd op de middenlijn niet goed opgevangen door aanvoerder Sander Poll, waarna de spits van Rheden makkelijk kon profiteren: 0-1

In het resterende kwartier kon Rohda weinig meer. Alleen Marc Klein Douwel, die speciaal van Rohda 3 was opgetrommeld voor de nacompetitie, leek te geloven in een gelijkmaker. Naast Klein Douwel had Rohda overigens ook Mark Aarnink nog van stal gehaald. De routinier, die tegenwoordig in het vierde speelt, zat de gehele wedstrijd op de bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.