Home / archiefcentraal / afrikanen bij aver heino op waterbezoek

afrikanen bij aver heino op waterbezoek

Een Zuid-Afrikaanse delegatie van waterschapsbestuurders heeft deze week een bezoek gebracht aan Heino. De Zuid-Afrikanen zijn op bezoek bij het Waterschap Groot Salland in verband met nieuw opgerichte waterschappen, waarbij Groot Salland steun en advies geeft aan het nieuwe bestuur. In Heino werd proefboerderji Aver Heino bekeken, waar diverse typen waterbergingen zijn gerealiseerd waarmee landbouw gecombineerd kan worden met waterberging en natuurontwikkeling.

Heino kreeg de Zuid-Afrikaanse delegatie op bezoek in het kader van een uitwisselingsprogramma over watermanagement. Waterschap Groot Salland is samen met de Unie van Waterschappen en Wetterskip Fryslân nauw betrokken bij de vormgeving van nieuwe waterschappen in Zuid-Afrika. Het programma wordt financieel ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vanuit het Logo East-project.

Op dit moment kent Zuid-Afrika een gecentraliseerde organisatie voor waterbeheer. Komende jaren wordt deze structuur omgebogen naar een gedecentraliseerde versie georganiseerd in stroomgebieden. Eén van de speerpunten van het bezoek is het opdoen van kennis en ervaring voor het werken in een waterschapsbestuur.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.