vijftien lintjes uitgereikt in gemeente raalte

Ter gelegenheid van Koninginnedag is er dit jaar aan maar liefst vijftien inwoners van de gemeente Raalte een koninklijke onderscheiding toegekend. Waarnemend burgemeester Pieter van Veen reikte vrijdagochtend in de raadzaal van het gemeentehuis de lintjes uit. Ondanks het grote aantal gedecoreerden had Van Veen weinig moeite om de lange lijsten van verdiensten in rap tempo voor te dragen.

Van de vijftien gelukkigen werden er twee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, namelijk de heren H. Jansen (Raalte) en H.F. Koopman (Heino). De andere dertien werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, te weten: Dhr. J.H.H. Carlier (Raalte), Mevr. S.J. Euren-Bergboer (Raalte), Dhr. J.P. Gorter (Raalte), Dhr. W. Hekman (Broekland), Mevr. A.J.M. Hulsman (Raalte), Dhr. J.W.J. Hutten (Mariënheem), Dhr. J.W.M. Oosterwijk (Laag Zuthem), Dhr. B.J.M. Ramaker (Heino), Dhr. G.A. Roelofs (Raalte), Dhr. T.M.A. Stapel (Raalte), Dhr. H.G.J. Veldkamp (Heeten), Dhr. J.M. Holtkuile (Heino) en Mevr. A.J.G. Holtkuile-te Wierik (Heino).

Het leuke aan laatstgenoemde tweetal is dat het een echtpaar betreft. Vooral de smoes waarmee het tweetal naar het gemeentehuis was gelokt, is bijzonder grappig. De heer Holtkuile wist namelijk niet anders dan dat zijn vrouw een lintje zou krijgen en mevrouw Holtkuile wist daarentegen niet anders dan dat haar man een koninklijke onderscheiding zou krijgen. Vrijdagochtend kregen zij echter beiden zelf een exemplaar.

Zo waren er natuurlijk meer, die met een smoes naar het gemeentehuis moesten worden gelokt. Mevrouw Hulsman wist bijvoorbeeld niet anders, dan dat ze met haar zus José naar het ziekenhuis in Zwolle moest (zogenaamd). Onverhoopt moest er echter eerst nog even een document worden opgehaald bij het gemeentehuis. Verder werd de heer Roelofs thuis opgehaald door zijn zoon voor een bouwvergadering in Zwolle, in verband met zijn kennis van daken. En uiteraard waren er ook weer velen die dachten dat iemand anders een lintje zou krijgen, maar plots zelf naar voren werden geroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.