unieke locatie voor kunstmanifestatie cult

Wederom is de organisatie van ‘Cult’ er in geslaagd een unieke locatie voor Cult 2007 te vinden. Op de plek van de voormalige Mavo Salland aan de Monumentstraat wordt in het weekend van 12 en 13 mei de jaarlijkse kunstmanifestatie Cult gehouden.

Ook dit jaar heeft de werkgroep tal van kunstenaars uit de gemeente Raalte bereid gevonden hun werken te exposeren. Dit keer is er gekozen voor het thema ‘Sweet Art’. Je kunt er kunstwerken bewonderen van onder andere snoep, lekkere zoete kleuren en lief aandoende grote kinderportretten. Het werk zal bestaan uit schilderijen, collages, papierobjecten, fotografie, beeldhouwwerken, gedichten en videokunst.

Speciale aandacht verdient een overzichtsexpositie met werken van Henry Grijmans. Henry was medeoprichter van KURRK en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de cultuur in Raalte. Hij was de initiator van de Kunstfietsroute, van waaruit Cult is ontstaan. Tevens had hij diverse culturele programma’s op de lokale radio, onder andere ‘Zwanenzang’. Deze unieke collectie is samengesteld door Andrea Dozeman en enkele leden van KURRK. Andrea Dozeman, die geïnspireerd is door Grijmans, zal tevens haar eigen schilderijen en gedichten exposeren tijdens dit bijzondere ‘Cult Weekend’. Een groep leerlingen van het Carmel College zal onder leding van Anton Bouwhuis eveneens een aantal werken laten zien.

Beelden in beton, schilderijen, papierobjecten, beeldhouwkunst, theater door Stichting Mensch en vrij werk van de fotoclub Heino zijn te bewonderen in de oude school. Daarnaast worden er demonstraties gegeven en workshops georganiseerd. De kunstzinnige activiteiten worden muzikaal ondersteund door optredens van diverse bands. Zaterdag en zondag gaat Lonneke Lenferink, jazz zangeres uit Heino, twee optredens verzorgen. Lonneke heeft onlangs de aanmoedigingsprijs van het Prinses Christina Fonds gewonnen.

Behalve de diverse kunstuitingen kun je ook genieten van heerlijke culinaire oosterse hapjes. Geïnspireerd? Kom dan op zaterdag 12 en zondag 13 mei van 10.00 tot 17.00 uur naar de Momumentstraat 55 in Raalte. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.