terrassen in heel salland meer dan vol

In heel Salland waren de terrassen zondag bomvol. Met plaatselijk volk, met rondfietsende mensen uit de buurtdorpen, met motorclubs die de mooie 60-kilometerwegen van Salland doorkruisten. Alles en iedereen ging naar buiten om te genieten van de zon, om te genieten van gezien te worden, om te genieten van naar anderen te kijken.

In Raalte hadden ze de warme dag gekoppeld aan koopzondag. Het was daarom bomvol. Maar of de winkels het zo goed hebben gehad? We hadden bij de Phonehouse slechts één vraagje en waren niet van plan iets te kopen: “Groot gelijk”, aldus de verkoper, “ik zou zelf met dit weer ook niet in een winkel gaan staan. Maar ja, ik moet wel.”

Een al wat oudere man had al die drukte in Raalte zelfs helemaal niet gekoppeld aan koopzondag. Hij dacht dat al die mensen voor de terrassen kwamen. “Kijk, die winkel is open”, wees hij zijn vrouw op een kledingzaak. “Ja, ja, alle winkels zijn vandaag open”, hielp zijn vrouw hem uit de droom. Hij keek verrast om zich heen. Het was hem nog niet opgevallen.

Het zal de Raalter ondernemer op zo’n koopzondag uiteraard om de omzet gaan. Maar áls die door het mooie weer al tegenvalt, dan heeft het centrum van Raalte zich in elk geval van de goede kant laten zien en zullen de kooplustigen later vanzelf wel weer terugkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.