tegenstand tegen scholenbundeling groeit

Op de eigen website van de actiegroep is te lezen dat het collegevoorstel moet worden aangepast.

Wethouder Elshof heeft nog eens uitgelegd dat hij een extra onderzoek wil laten doen. Feitelijk is er dus niets aan de standpunten veranderd. Wel is de site scholenheino.web-log.nl al vele malen bezocht en hebben inmiddels ook weer een paar honderd andere mensen een handtekening gezet tegen de voorgenomen scholenconcentratie rond sprothal Hoogerheijne.

Inmiddels is ook rond de Hartkamp in Raalte-dorp beroering ontstaan over de plannen om daar alle basisscholen uit de buurt te bundelen. Ouders van bijvoorbeeld basisschool De Ieme zien het helemaal niet zitten dat hun kinderen straks ineens die drukke Westdorplaan over moeten steken. Ook bewoners van de Oude Molenweg zien de te verwachten verkeersdrukte rond het nieuwe complex niet bepaald zitten.

In de tijd dat Elshof zijn extra onderzoek laat doen, lijken de tegenstanders van de scholenbundeling vooral aan te grijpen politieke partijen van hun gelijk te overtuigen. Op de site van de Heinose actiegroep staan wat dat betreft verslagen te lezen van gesprekken met meerdere politieke partijen. Gemeentebelangen en Lokaal Alternatief sluiten zich aan bij de actievoerders. De actievoerders hebben van het gesprek met het CDA (afgelopen maandag) een beetje een wrange smaak over gehouden. “Overigens is het ons volledig onduidelijk gebleven in welke mate de CDA-fractie gehoor wil geven aan de gerechtvaardigde wensen van de inwoners van Heino”, aldus de actievoerders op hun weblog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.