salland viert en vlagt er lustig op los

De koningin was er blij mee, ze mocht vandaag koek happen onder zomerse omstandigheden. Koek happen vanonder een paraplu is toch al niet je dat, de koek wordt er ook zo blubberig van. Natuurlijk werd er in Salland ook flink gekoninginnedagd.

Dat begon in Raalte vanmorgen al vroeg met het officieel hijsen van de Nederlandse driekleur op de Grote Markt. Waarnemend burgemeester Pieter van Veen zag dat het goed was. In alle kerkdorpen waren er net als in Raalte-dorp daarna allerlei spelen, vooral voor kinderen. De generatie daar boven verkoos het terras boven de sport- en spelletjesvelden. Zie voor feestelijkheden ook staging2.evenementenraalte.nl waar Ronny Koggel zijn foto’s van deze dag publiceerde.

Salland Centraal maakte nog een rondje Salland om te controleren of er overal wel wordt gevlagd. Bij het gemeentehuis van Raalte dachten we eerst dat het mis was. Maar Van Veen was in alle vroegte alle trappen naar het hoogste punt al op geweest en had de vlag dus helemaal in top van het oude statige stadhuis gehangen. Keurig. Bij het politiebureau ontbrak de vlag. Of niet opgehangen. Of gestolen, dat kan natuurlijk ook nog. Of er voor de rest nu veel of weinig is gevlagd? We hebben niet zo’n goed vergelijk met andere jaren. Maar we durven gerust te concluderen dat het er gezellig rood-wit-blauw uit zag in de Sallandse straten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.