rohda op eigen veld onderuit tegen achilles29

Rohda Raalte is er zondag niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Tegen Achilles’29 werd met 1-2 verloren. De nederlaag betekent alweer de derde verliespartij op rij voor de ploeg van trainer Art Langeler.

De Raaltenaren wilden voor eigen publiek graag een einde maken aan een wat mindere fase, maar daar dachten de bezoekers uit Groesbeek anders over. “Het eerste kwartier hadden we het heel moeilijk en konden wij eigenlijk niets anders dan tegenhouden”, zegt Rohda-verdediger Maurice Tepperik. “Voor m’n gevoel kregen wij vervolgens meer grip op de wedstrijd en kwamen wij er ook steeds beter uit.” Dit resulteerde na een half uur spelen in een indirecte vrije trap voor Rohda op de rand van de zestien bij Achilles. De bal werd vervolgens iets breed gelegd op Ignacio Tuhuteru, die op zijn beurt het leder op fantastische wijze in de kruising schoot: 1-0.

“Ook na die openingstreffer zaten wij aardig in de wedstrijd en kregen wat kleine mogelijkheden. Maar in tegenstelling tot een tweede treffer voor ons, kwam kort voor rust de gelijkmaker totaal uit de lucht vallen”, aldus Tepperik, die als rechtsback een sterke pot speelde. De tweede helft begon voor Rohda exact hetzelfde als de eerste. Achilles kwam wederom beter uit de startblokken, met als gevolg de 1-2 na een kleine vijftien minuten spelen in het tweede bedrijf. Rohda-doelman Ido Wentink schoot de bal niet helemaal lekker weg, waarna op het middenveld eenvoudig een duel werd verloren. Vervolgens ging ook Chiel Linthorst niet helemaal vrijuit en kon de spits van Achilles de bal eenvoudig binnenschuiven.

In de slotfase probeerde Rohda het nog wel, maar waren de beste kansen voor de bezoekers. Gescoord werd er op sportpark Tijenraan echter niet meer. De formatie van trainer Langeler staat nu op een zesde plek in de hoofdklasse C en kan een plaats bij de eerste vier wel zo goed als vergeten. Tepperik: “Als je twee keer achter elkaar redelijk terecht verliest van directe concurrenten, dan moet je de eerste vier uit je hoofd zetten. Voor ons is het nu gewoon zaak om volgend weekend tijdens het paasweekend één van de twee potten te winnen, zodat we definitief veilig zijn. En dan kunnen we de competitie verder lekker uitspelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.