ribsenblues vindt snel waardige vervangster

Niemand minder dan `Lady of Soul’ en `Queen of the R&B’ Bettye LaVette komt met haar begeleidingsband overvliegen uit Detroit voor de elfde editie van het Ribs&Blues festival tijdens Pinksteren 2007 in Raalte. LaVette vervangt gitarist Marc Ford, die ondanks gemaakte toezeggingen niet komt.

Bettye LaVette is volgens velen één van de grootste soul- en blueszangeressen uit de Amerikaanse geschiedenis. Met haar 61 lentes is Bettye Lavette waarschijnlijk meteen de oudste zangeres in de elfjarige geschiedenis van Ribs&Blues. Al zo’n 45 jaar zit deze soul en bluesdame al in het vak, maar de erkenning waar ze al die jaren voor werkte krijgt ze nu pas, in de herfst van haar leven. Zeker in Nederland want het lijstje optredens in of net buiten ons land liegt er afgelopen jaren niet om. Vorig jaar trad ze onder meer op bij de Blues Estafette in Utrecht, op North Sea Jazz en bij Rock Werchter. LaVette laat er tijdens haar optredens geen twijfel over bestaan dat haar uitgestelde succes niet minder dan terecht is.

Het Ribs&Blues festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. Voor meer informatie over het festival kijk op Ribs&Blues.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.