ribsenblues compleet met the seatsniffers

De organisatie van Ribs&Blues heeft een elfde en tevens laatste band gestrikt voor de elfde editie van het gelijknamige festival tijdens Pinksteren 2007 in Raalte. Het gaat om de populaire band uit Antwerpen: The Seatsniffers.

De Belgen zijn vaak en graag geziene gasten op nationale en internationale bluesfestivals. Een sympathieke band die zonder te overdrijven de populairste en krachtigste roots & bluesband van België is. Energiek en eensgezind timmeren deze unieke mannen alweer zo’n tien jaar gezamenlijk aan de weg. Telkens weer weten zij hun aandachtig publiek te verrassen met een pakkend nieuw album. Een unieke mix van rock ’n roll, rhythm&blues, soul, rockabilly, gospel en ‘gut bucked blues’, gespeeld met een punk attitude. Zo wordt de muziek van The Seatsniffers omschreven.

Een concert van The Seatsniffers bestaat uit korte, heftige nummers en typische unisiono Gitaar-Baritonsaxriffs, veel zweet en beweging. Wie een raakpunt zoekt met modernere bands luistert best eens naar Barrence Whitfield & The Savages, The Blasters, The R&R van Los Lobos, The Reverend Horton Heat, Southern Culture on the Skids (twee jaar geleden nog te gast in Raalte) en The Paladins. The Seatsniffers zijn: Walter Broes, Roel Jacobs, Luc Houben en Piet De Houwer.

Het Ribs&Blues festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. Voor meer informatie over het festival kijk op Ribs&Blues.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.