rabo cheque voor museum de laarman

Ferdinand Oldemaat, voorzitter van de Luttenbergse Stichting Sallands Landbouwmuseum De Laarman, heeft uit handen van Jan van Oudenaarden, directievoorzitter van Rabobank Salland, een cheque van 40.000 euro gekregen. Met behulp van deze donatie van Rabobank Salland en de Rabobank Foundation kan in het museum een aantal voorzieningen voor minder validen worden gerealiseerd.

Stichting Sallands Landbouwmuseum De Laarman beheert een omvangrijke collectie landbouwvoorwerpen, die voornamelijk afkomstig zijn uit Salland en uit brede lagen van de bevolking. Het museum is gehuisvest in een voormalige maalderij in Luttenberg en geeft een goed beeld van de Sallandse en de regionale agrarische geschiedenis en de daarbij behorende cultuur. Het museum is sterk in de samenleving verankerd en steunt voor een groot deel op de inzet van ruim 75 enthousiaste vrijwilligers.

Een verbouwing van het huidige museum is nodig om de activiteiten van De Laarman verder te kunnen continueren en professionaliseren. Hiervoor is een ambitieus plan opgesteld. Dit plan voorziet onder andere in de aanbouw van achttien bij drie meter, de komst van een lift, de uitbreiding van de ontvangstruimte, een toiletgroep in de kelder en een verbetering van de presentatie van de collectie. Een kostbare operatie, waaraan ook de Rabobank haar steentje bijdraagt. Vanuit de lokale bank is 20.000 euro beschikbaar gesteld. Het grootste gedeelte hiervan bestaat uit een eenmalige donatie vanuit het fonds voor de leefgemeenschap Luttenberg. De Rabobank Foundation heeft dit bedrag verdubbeld naar 40.000 euro.

De Rabobank Foundation is een stichting van àlle Rabobanken in Nederland, die dertig jaar geleden is opgericht. De lokale Rabobanken staan een deel van hun nettowinst af en Rabobank Nederland verdubbelt deze bijdrage. Doel van de Rabobank Foundation is bij te dragen aan een menselijke samenleving. Dat doet zij zowel in Nederland als in het buitenland. In de afgelopen dertig jaar is ruim 90 miljoen euro besteed aan honderden projecten in meer dan 70 landen. Daarvan ging 19 miljoen euro naar projecten in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.