raalte boekt cruciale zege op reaal dronten

De belangen waren vandaag groot in het onderlinge treffen tussen SV Raalte en Reaal Dronten. Bij winst van de thuisploeg zou de koppositie in de vijfde klasse H worden overgenomen van Go Ahead Deventer; bij een negatief resultaat voor de Raaltenaren zou Reaal Dronten op zijn beurt ook weer meestrijden om de titel. Raalte trok zondagmiddag, weliswaar met moeite, uiteindelijk aan het langste eind: 2-1.

Dat Reaal niet voor een formaliteit naar Raalte was afgereisd bleek uit de openingsfase. De formatie uit Dronten, die eerder dit seizoen Raalte al met 5-0 te kijk had gezet, opende sterk en wist na amper een minuut spelen al tot scoren te komen. Na van de schrik te zijn bekomen kwam Raalte steeds beter in zijn spel en maakte duidelijk dat het het kampioenschap niet zo eenvoudig zou verspelen. In de 22e minuut resulteerde de Raaltese drang naar voren in een makkelijk gegeven strafschop. Die mogelijkheid liet Gerben Wijnhout zich niet ontnemen: 1-1.

De woede van Drontense zijde jegens de arbiter hielp Raalte uiteindelijk verder in het zadel. Ruim tien minuten na de gelijkmaker tekende Christiaan Veltmaat voor de uiteindelijk winnende treffer. Reaal Dronten gaf zich echter niet zomaar gewonnen en herstelde zich langzaam maar zeker van een onrustig kwartiertje voor rust. Na de theepauze ontbrak het Raalte aan stootkracht in de voorhoede, waardoor de kansen van Reaal op een goed resultaat steeds groter werden. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet.

Het slot van de wedstrijd was rumoerig. Waar Raalte fout op fout stapelde en leunde op het sterke optreden van de defensie, daar had Dronten het moeilijk om een gaatje in de defensie te vinden om alsnog de verdiende gelijkmaker te forceren. Enkele arbitrale beslissingen waren daarbij bovendien in het voordeel van de Raaltenaren, die na afloop van geluk mochten spreken dat deze wedstrijd in hun voordeel was beslist.

Door de overwinning op directe concurrent Reaal Dronten en het vrije weekend van Go Ahead Deventer neemt Raalte nu de koppositie over in de vijfde klasse H. Met een wedstrijd minder gespeeld leidt de ploeg van Reinier Stegeman de competitie nu met een punt verschil ten opzichte van Go Ahead. Daarnaast heeft Raalte nog een wedstrijd in te halen. Van de drie resterende wedstrijden moet Raalte er twee winnend afsluiten om zeker te zijn van de titel.

Reaal Dronten lijkt definitief niet meer te doen om het kampioenschap, hun achterstand bedraagt na de verliespartij in Raalte inmiddels zes punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.