Home / archiefcentraal / provincie overijssel op zelfde voet verder

provincie overijssel op zelfde voet verder

De Overijsselse coalitiepartners CDA, PvdA en VVD hebben donderdag om 12.00 uur tijdens een persconferentie het nieuwe coalitieakkoord voor de periode 2007-2011 gepresenteerd.

De afgelopen weken hebben de coalitiepartners onder leiding van informateur en oud-Commissaris van de Koningin Jan Hendrikx gewerkt aan het nieuwe akkoord. Informateur Hendrikx deed tijdens de persconferentie allereerst verslag van het onderhandelingsproces. De lijsttrekkers Theo Rietkerk (CDA), Carry Abbenhues (PvdA) en Job Klaasen (VVD) lichtten het coalitieakkoord toe en maakten de kandidaten voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten bekend.

In het nieuwe college verandert bijna niets. Naast de zittende gedeputeerden Rietkerk, Abbenhues, Klaasen, Jansen en Ranter is alleen oud-wethouder Dick Buursink als nieuwkomer aan het gezelschap toegevoegd. Buursink vervangt namens de PvdA eigenlijk gewoon de gestopte Jan Kristen. Samen wil het nieuwe college van Gedeputeerde Staten dat er een duidelijke scheiding komt tussen provincie en gemeenten en benadrukt dat gemeenten een eigen rol hebben. De provincie legt zich daarom vooral toe op regionale projecten. Zo moet er meer vaart worden gezet achter de aanleg van het wegdeel van Zwolle richting Raalte en de verbetering van de N35.

Aan het einde van de persconferentie werd het coalitieakkoord aangeboden aan Commissaris van de Koningin Geert Jansen, als voorzitter van de Provinciale Staten van Overijssel. Klik hier voor het gehele coalitieakkoord.

Lees ook

Hans de Kort: Windturbines

(ingezonden brief) Hans de Kort is weer in de pen geklommen om zijn ongenoegen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.