poging tot nuance in scholendans

Burgemeester en wethouders doen er alles aan de discussie over de scholendans in Heino te nuanceren. Die dans moet er toe leiden dat alles op gebied van kinderopvang in Heino gevestigd gaat worden rond sporthal Hoogerheyne.

“Het kan niet genoeg benadrukt worden dat het niet om één groot gebouw gaat”, aldus het college in een brief aan de raad. En: “zoals in de voorstellen is aangegeven, betreft het een studie naar de inpasbaarheid.” Een studie, geen eindplan, staat daar dus eigenlijk. Dat lijkt een letterlijke reactie op de actie van verontruste actievoerders in Heino, die juist roepen dat betrokkenen zich niet om de tuin moeten laten leiden met dergelijke mooipraterij.

“We hebben gekozen eerst met betrokkenen te praten en aan draagvlak gewerkt”, aldus het college. Maar ook daar zijn de actievoerders in Heino het niet mee eens Ze zijn bang overrompeld te worden door grote voortvarendheid van het college, die een onomkeerbare weg zou zijn ingewandeld. Burgemeester en wethouders lijkt hen op dat gebied deels tegemoet te komen: als de raad op 12 april akkoord gaat, komt er extra aandacht (en geld) voor ingelaste gesprekken met omwonenden. Het gaat vermoedelijk om een gedeeltelijke tegemoetkoming, omdat de actievoerders zich niet laten verzamelen als ‘omwonenden’. Ook andere ouders met kinderen op de betreffende scholen zijn betrokkenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.