paaswandeling omheining zeer succesvol

Maar liefst 591 wandelaars maakten tweede paasdag van de gelegenheid gebruik de zeven kilometer lange traditionele paaswandeling van de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ te lopen. De start was bij het praktijkcentrum ‘Aver Heino’ aan de Lemelerveldseweg.

Zoals altijd ontvingen de wandelaars een routebeschrijving in de vorm van een handzaam boekje, waarin weer allerlei gegevens te lezen waren over hetgeen onderweg te zien was. Via de kikkerpoel, het vleermuizenverblijf, de bijenstal van het praktijkcentrum en de Berkendijk liep men naar het Deventerbos. Hier werd men langs de schuilplaats geleid van de onderduikers en de Engelse piloten tijdens de tweede wereldoorlog. De pauze was bij de familie Heuven aan de Hogebroeksweg, waar men op de deel kon koffiedrinken, informatie kon lezen over de gruwelijke moord die hier in 1883 plaats had en ook nog eens een dorsdemonstratie kon bijwonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.