opknapbeurt voor raalter oorlogsmonument

Het oorlogsmonument op de hoek van de Zwolsestraat en Monumentstraat in Raalte krijgt een opknapbeurt. De aanpak van het monument, ter herdenking van de oorlogsslachtoffers in de gemeente Raalte, is te danken aan het 4 en 5 Mei Comité, dat in Raalte de Dodenherdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei organiseert. Het comité heeft zich bij de gemeente sterk gemaakt, om het monument meer te accentueren en daardoor meer respect met het beeld af te dwingen.

Het is de bedoeling dat het oorlogsmonument na de zomervakantie wordt opgeknapt. Naast de aanpak van het monument zelf, wordt er veel aandacht geschonken aan de inrichting rondom het grote beeld. Zo maken de struiken rondom het monument plaats voor bestrating, waarin twee grondspots komen. De spotjes moeten het monument in het donker verlichten. Het is nog even de vraag of er ook twee zitbanken worden geplaatst bij het beeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.