nieuwe lading goederen naar filippijnen

Vol verwachting stonden de kinderen woensdagmiddag in Heeten te wachten op de grote vrachtwagen met daarop een gigantische zeecontainer. Om 13.00 uur zou die ongeveer komen, maar de chauffeur was door de drukte op de wegen iets verlaat. Eenmaal gearriveerd, werd er meteen gestart met laden. De dozen en grote kisten stonden al op volgorde klaar voor vertrek naar de Filippijnen.

In de afgelopen drie maanden waren er weer enorm veel goederen binnengekomen bij de Stichting Heetense Hulpgoederen Filippijnen, zoveel zelfs dat het magazijn al uitpuilde. Uit heel het land worden speciaal goederen naar Heeten gebracht, voor de mensen die het daar ver weg zo goed kunnen gebruiken. De vele vrijwilligers van de stichting genoten zichtbaar tijdens het inladen. En met de hulp van een groepje schoolkinderen ging alles van een leien dakje. Ook wethouder Jos Elshof kwam nog even een handje helpen. Samen met een ambassadeur van de Filippijnen, wist hij wel raad met de zware kisten. “Voor zo’n goed initiatief laat ik graag wat zweetdruppels vallen”, aldus Elshof.

De zeecontainer wordt allereerst naar de Rotterdamse haven gebracht, waar die volgende week per schip richting de Filippijnen koerst. Vervolgens duurt het nog 28 dagen voordat de goederen op de juiste plek arriveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.