Home / archiefcentraal / miss voor de klas bij landstede raalte

miss voor de klas bij landstede raalte

De altijd vrolijke Prommenschenkel kwam speciaal voor derde- en vierdejaars studenten van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) vertellen over haar leven als gehandicapte en haar rol als ambassadeur van Onbeperkt Nederland.

De 21-jarige Prommenschenkel heeft een zeldzame spieraandoening aan haar nek, waardoor zij een groot deel van de dag liggend moet doorbrengen, geen inspannende dingen kan doen en haar opleiding vroegtijdig moest beëindigen. ‘Het is leerzaam om met een leeftijdsgenoot van gedachten te wisselen over deze thematiek’, stelt SPW-docent Gijs Visser. ‘Roos weet uit eigen ervaring wat het hebben van een handicap betekent. Daarbij heeft zij een duidelijke mening over de plek van een gehandicapte in onze maatschappij.’

De opleiding SPW leidt jongeren op voor een begeleidend beroep in de gezondheidszorg. De grootste groep heeft al stage gelopen in de gehandicaptenzorg en jongerenzorg.

Lees ook

Nieuwe kledinglijn voor SC Lemele

LEMELE – SC Lemele voetbalt vanaf het komende seizoen in nieuwe clubkleding. De nieuwe lijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.