lammetjes dartelen weer door de wei

De temperatuur schiet omhoog. Het voorjaar is definitief begonnen. En dus komen ook de lammetjes weer tevoorschijn. De lammetjes genieten zichtbaar van de zon en kunnen dat ook nog wel even blijven doen, want de komende dagen lopen de temperaturen zelfs nog meer op. Tot lokaal maar liefst 25 graden op zaterdag en zondag.

Het KNMI noemt deze temperaturen voor midden april ‘uitzonderlijk’. Normaal is het halverwege april zo’n twaalf of dertien graden, weet het weerinstituut. In De Bilt is 15 april de vroegste datum waarop de zomerse grens van 25 graden werd gepasseerd. Dat was in 1904, toen het 26,4 graden werd. De tweede helft van april levert wel vaker zomerse temperaturen op. Op 21 april 1968 werd het in De Bilt 27,8 graden en in Venlo werd het toen zelfs tropisch warm, met 32,2 graden. Dat was de hoogste temperatuur die ooit in april in Nederland is gemeten.

Het mooie weer heeft ook minder zonnige kanten. Door de aanhoudende droogte ontstaan makkelijker berm- en bosbranden. Sinds 22 maart is er in Nederland al geen neerslag van betekenis meer gevallen en omdat het ook de komende dagen niet gaat regenen, neemt het neerslagtekort verder toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.