kwiek handhaaft zich in eredivisie

De handbaldames van Gibo Groep/Kwiek spelen ook volgend seizoen op het hoogste niveau. Een nieuw ticket voor de eredivisie werd zondagmiddag definitief binnengehaald, dankzij een 27-20 overwinning op het reeds gedegradeerde AAC 1899. Door de verrassende zege van Aalsmeer tegen Hellas, is Kwiek zelfs nog winnaar geworden van de degradatiegroep.

Het belang van de wedstrijd droop er vanaf. De handbaldames uit Raalte waren zichtbaar gespannen en begonnen dan ook ver onder hun niveau aan het duel. “Vooral de eerste tien minuten waren héél slecht”, zegt Kwiek-speelster Loes Koerhuis. “Onbewust waren wij toch zenuwachtig en kwamen wij niet in ons spel.” De ploeg van coach Henk Woudstra keek al snel tegen een achterstand aan. Op een gegeven moment stond het zelfs 2-5 voor de bezoekers uit Arnhem. Gelukkig voor Kwiek en de vele toeschouwers wist toen, met name Carlieke Wieferink, het net weer te vinden. “Daarna ging het eigenlijk wel weer.”

In korte tijd werd de achterstand omgezet in een voorsprong en leek alles weer in kannen en kruiken. De score bij rust was 13-10 in het voordeel van de thuisploeg. En na de pauze ging Kwiek rustig verder waar het gebleven was. AAC kon de formatie van Woudstra niet meer in gevaar brengen en moest toezien hoe Kwiek uiteindelijk met zeven doelpunten verschil wist te winnen. “Op gegeven moment was het wel bekeken”, aldus Koerhuis. “Mooi voor Tessa Wijmans, want daardoor kon zij nog even meespelen.” De keepster nam na afloop van het duel afscheid bij Kwiek. Na twee seizoen tophandbal in Raalte verkast Wijmans naar Nieuwegein.

Door de overwinning van Aalsmeer zondagmiddag op Hellas is Kwiek zelfs nog eerste geworden in de degradatiepoule, waardoor het dus ook op de negende plek eindigt in de nationale eredivisie. Aalsmeer en Hellas moeten in een beslissingswedstrijd op neutraal terrein gaan uitvechten welke ploeg nog promotie/degradatiewedstrijden moet spelen. “Maar wij zijn lekker klaar”, zegt een opgeluchte Koerhuis tot slot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.