koninklijk lintje voor truus nieuwenhuis

Truus Nieuwenhuis uit Raalte is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd vrijdagavond in de Plaskerk, voorafgaand aan het jubileumconcert in het kader van het 25-jarig bestaan van de Stichting Vrienden van het Poolse Kind, uitgereikt door waarnemend burgemeester Pieter van Veen.

Truus Nieuwenhuis-Jacobs is sinds de oprichting in 1982 al bestuurslid (aanvankelijk penningmeester en sinds 1990 voorzitter) van de Stichting Vrienden van het Poolse Kind in Raalte. Onder haar leiding verzorgt deze stichting met regelmaat hulptransporten naar het bisdom Opole in Polen. Zij houdt zich ondermeer bezig met het voorbereiden van de transporten, het inzamelen van de goederen en het sorteren daarvan, het leggen en onderhouden van contacten met medische instellingen in Nederland voor het verkrijgen van medicamenten en medische hulpmiddelen, het onderhouden van contacten in Polen, het regelen van de opslagplaatsen voor de hulpgoederen in Raalte, het werven van sponsors en ga zo maar door.

In 1993 startte de stichting met het ‘Raaltehuis’ in het bisdom Opole. Dit is een revalidatieoord voor geestelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen. In 2005 ontving Truus voor haar werk binnen de stichting de Ubi Caritas, een hoge onderscheiding voor liefdadigheidswerk vanuit de Rooms-katholieke kerk in Polen. En in 2006 kreeg ze de Gouden Verbinding, een staatsprijs, toegekend door de Nowa Tribuna (de grootste krant in Polen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.