Home / archiefcentraal / kerkenspits lierderholthuis mist haan

kerkenspits lierderholthuis mist haan

In verband met herstelwerkzaamheden moet de Sint Nicolaaskerk in Lierderholthuis het de komende tijd stellen zonder de haan.

Door de laatste grote storm die over ons land raasde, heeft de Sint Nicolaaskerk in Lierderholthuis wat schade opgelopen. Zo is de standaard (het kruis), waarop de haan staat, scheef gewaaid en is de pijnappel (de bol onder de haan) beschadigd. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd door Leidekkerbedrijf Koenders uit Neede. Vrijdagmorgen kwam een hoge kraan voorrijden om de kerkhaan, de pijnappel en het kruis van de torenspits te halen. Daartoe was enkele weken geleden ook al een poging ondernomen, maar toen bleek de wind te sterk om de werkzaamheden uit te voeren. In de pijnappel, die door de schade een opening had, werd overigens een kraaiennest aangetroffen.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.