jan kristen zegt provinciehuis vaarwel

Gedeputeerde Jan Kristen trekt de deur van het provinciehuis definitief achter zich dicht. De 65-jarige Kristen, die geboren is in het Twentse Goor maar al decennia woonachtig in Dalfsen, krijgt donderdagmiddag nog een afscheidsreceptie in ‘zijn’ provinciehuis (de renovatie van het provinciehuis was per slot van rekening zijn project) en kan vervolgens genieten van een welverdiende rust.

In zijn bijna elfjarige regeerperiode heeft Kristen vooral veel te maken gehad met de jeugdzorg, die in zijn periode ingrijpend op de schop ging. Daarnaast blijft zijn naam onlosmakelijk verbonden met het fenomeen Kulturhus, zoals deze bijvoorbeeld in Lemelerveld staat. De provincie, met Kristen voorop, pakte het fenomeen op. Nu zijn er circa twintig Kulturhusen in Overijssel.

Een roerige tijd was voor Kristen met name de periode voor de gemeentelijke herindelingen, begin deze eeuw. Verder zat de Dalfsenaar uit zijn functie als ‘cultuur’-gedeputeerde menige avond in het theater. Iets wat de operaliefhebber straks ook blijft doen. Wat hij na de afscheidsreceptie nog meer allemaal gaat doen, weet hij echter nog niet. Zeker is wel, dat wethouder Jean Paul Gebben namens de gemeente Raalte zijn afscheidsfeestje zal bijwonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.