honderden schoolvoetballers genieten volop

Moeten we met de winnaar van het schoolvoetbaltoernooi voor Raalter basisscholen beginnen? Nee, eigenlijk niet. De winnaars zijn namelijk alle deelnemers en deelneemsters van het toernooi.

Twee woensdagmiddagen hebben honderden kinderen van bijna alle basisscholen in de gemeente Raalte met veel inzet en vooral hartstikke veel plezier tegen een balletje getrapt. Sommigen deden dat voor de eerste keer, anderen waren super bedreven. Maar allemaal hadden ze lol. Ze waren blij met de winst. Boos op de scheids vanwege een foute beslissing. Gelukkig omdat ze de hele middag buiten speelden met al hun vrienden en vriendinnen. Trots omdat hun ouders langs de lijn stonden.

En inderdaad, ouders stónden er langs de lijn. Eéntje wilde de scheidsrechter aanvliegen, omdat hij een zuivere goal niet telde. Anderen gaven aanwijzingen als ‘diep’, ‘vrij op links’ of ‘over de hele’ waar de voetballers geen snars van snapten, maar er waren er ook die gewoon gezellig hun team aanmoedigden. Veertien dagen terug waren de wedstrijden in Luttenberg, Broekland en op het Rohdaveld. De finalepoules werden allemaal op het Rohdaveld afgewerkt. Dat was nog een stoffige happening, want niet alle velden hebben nog gras.

Voor we dan eindelijk de winnaars gaan noemen, eerst nog even zeggen dat zo’n toernooi alleen maar kan bestaan vanwege een organisatie, bestaande uit vrijwilligers, maar vooral ook uit al die leerkrachten van de basisscholen die hun vrije woensdagmiddag opofferen voor die honderden voetballers/sters.

Eindstand Schoolvoetbaltoernooi 2007

A Poule (jongens)

1. Rietkraag

2. Bernadette

3. Korenbloem

4. Linderte

5. Schutse

6. Esmoreit

7. Antonius

8. Vogelaar 1

9. Vogelaar 2

10. St. Jozef

11. Bolster

12. Hartkamp

13. Ieme

B Poule (jongens)

1. Gerardus Majella

2. Horizon

3. Rietkraag 2

4. Bernadette 1

5. Bolster

6. Rietkraag 1

7. Korenbloem

8. Bernadette 2

9. Linderte

10. Ieme

C Poule (meisjes)

1. Antonius

2. Bernadette 1

3. Linderte 1

4. Gerardus Majella

5. Esmoreit

6. Rietkraag

7. Korenbloem

8. Vogelaar

9. Bernadette 2

10. Schutse

11. Ieme

12. Horizon

13. Bolster

14. Hartkamp

15. Linderte 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.