hier de auto gratis parkeren mag dat

Een vraag van een lezer: mag je hier gratis parkeren? Het antwoord van Salland Centraal: Nee, dat mag niet. De auto op de foto staat achter Euron, de kachelwinkel aan de Schoolstraat. Het is een parkeerplaats die vaak leeg staat, ook al is de rest van Raalte redelijk bezet. Misschien komt dat wel omdat het boze brommertje met de parkeerbonnenschrijver erop, nogal vaak raak schiet op deze parkeerplaats?

De zojuist beboete lezer; “die man was inderdaad niet voor rede vatbaar. ‘Moet je maar een brief naar de gemeente schrijven’, zei die. Maar dat helpt denk ik ook niet.” We zijn er inderdaad bang voor. Het zal niet helpen. Ook al zou je vanaf de positie van de fotograaf zeggen dat je op deze plek inderdaad wél mag parkeren. Probleem is echter dat je via de weg rechts op de foto met geen mogelijkheid op deze parkeerplaats kunt komen. Je moet hoe dan ook eerst de parkeerzone in rijden wil je je auto er kwijt.

De mening van Salland Centraal: het is overall een ramp dat betaald parkeren in Raalte. Het is destijds ingevoerd – zogenaamd – om mensen er toe te bewegen niet met de auto naar het centrum te komen. Voor die paar dubbeltjes parkeergeld doet niemand daar iets op uit. De echte reden – de parkeerkelder moet worden terugverdiend – zal misschien worden gerealiseerd. Maar ten koste van wat? Die kelder wordt nog steeds niet gebruikt. Centrumbezoekers raken geïrriteerd van dat betaalde parkeren, worden boos van een parkeerbon en geven hun geld daardoor minder makkelijk uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.