heinose leerlingen doen verkeerspraktijkexamen

In Heino werd donderdagmiddag het verkeerspraktijkexamen van Veilig Verkeer Nederland gehouden. Omdat dit jaar ook de scholen van Laag Zuthem en Lierderholthuis meededen, was de opkomst groot. Het aantal kwam op totaal 114 kandidaten.

De leerlingen moesten een route met een lengte van ruim zes kilometer dwars door het dorp fietsen. Op de meest verkeersonveilige plekken keken controleurs (moeders en andere vrijwilligers) kritisch toe of de kinderen zich wel keurig aan de verkeersregels hielden. Op industrieterrein Blankenvoort stond de leerlingen uit groep 7 of 8 een fietsbehendigheidscircuit te wachten.

Helaas zijn dit jaar niet álle leerlingen geslaagd door het theorie-examen, verklapt de heer J. Hamstra van de gemeente Raalte. ‘En dat komt niet erg vaak voor… De leerlingen krijgen vrijdag de uitslag, dus daar moeten we wél even goed rekening mee houden!’ In Raalte werd het verkeerspraktijkexamen door de Lionsclub georganiseerd.