heino verspeelt riante 3 0 voorsprong

Het leek een simpele zondagmiddag te worden voor Heino. Na 25 minuten stond het scorebord al op 3-0. Maar in plaats van een monsterzege op PH, werd het uiteindelijk gelijk: 3-3. Ondanks het dure puntenverlies blijft Heino koploper in de tweede klasse J, mede dankzij nederlagen van Rigtersbleek en ATC’65.

Heino begon sterk aan het thuisduel tegen PH. Al na vijf minuten lag de bal tegen de touwen. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Heino-verdediger Richard Smit, die makkelijk kon binnentikken: 1-0. Tien minuten later was het spits Bas Jansen met de 2-0 voor Heino. Toevalligerwijs kwam net als de 1-0 ook de 3-0 van de voet van een Heino-verdediger. Jesper Harmens kon ongestoord het gehele veld oversteken en rondde vervolgens bekwaam af. “Het was weliswaar snel 3-0, maar dat gaf niet helemaal de krachtsverhouding weer”, geeft Heino-doelman Tom Vastenavond eerlijk toe. Vastenavond had zijn collega in het doel van de bezoekers namelijk bij twee treffers opzichtig in de fout zien gaan.

Zelf kreeg de Heino-keeper vijf minuten voor rust een eerste tegengoal te verwerken. “Volgens mij was het gewoon een doeltrap, maar de scheids gaf een corner en daar werd uit gescoord.” De 3-1 betekende tevens de rusttand. “Na rust bleven we vooruit voetballen, maar PH kwam toch terug tot 3-2. Met als gevolg dat hun er steeds meer in gingen geloven”, aldus Vastenavond, die ook zag dat zijn ploeg niet bij machte was om nog iets terug te doen. Heino moest meer en meer achteruit. In de slotfase was het dan ook wachten op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk door een eigen goal van Jesper Harmens. De verdediger, die eerder in de wedstrijd zorgde voor 3-0, kreeg de bal niet goed op zijn hoofd en verschalkte zijn eigen keeper: 3-3.

Het gelijkspel had grote gevolgen kunnen hebben voor koploper Heino, maar door nederlagen van Rigtersbleek en ATC’65 heeft de ploeg van trainer Peter Reumer nu zelfs alles in eigen hand. “Markelo is opeens onze grootste concurrent en die krijgen we in de voorlaatste wedstrijd nog thuis, dus…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.