heeten hinkt op twee gedachten in olst

Heeten is paaszaterdag in de uitwedstrijd tegen Overwetering niet verder gekomen dan 1-1. Door het gelijkspel is de ploeg uit Olst nu winnaar van de tweede periode in de vierde klasse H. Voorafgaand aan het duel maakte ook Heeten nog kans op die titel, maar dan had de formatie van trainer Willem Balster zowel tegen Overwetering als komende maandag (tweede paasdag) tegen Hattem moeten winnen.

Ondanks het mislopen van de tweede periode, was Heeten-trainer Balster tevreden over het resultaat. Al had hij ook gezien dat het voetballend niet groots was. “In de eerste helft werd er veel de lange bal gehanteerd, zowel Overwetering als wij. Maar dat vind ik ook niet gek, want het veld leende zich absoluut niet voor aanvallend combinatievoetbal.”

Na de thee had de thuisploeg een licht veldoverwicht en dit resulteerde dan ook in een terechte 1-0 voorsprong. Vervolgens zakte Overwetering steeds verder weg, waardoor Heeten terug kon komen in de wedstrijd. Uit een perfecte corner van Heeten-aanvaller Joost Meijerink, was het Bas Aarnink die de bal bij de eerste paal tegen de touwen kopte: 1-1. “Na de gelijkmaker hinkten we een beetje op twee gedachten. Aan de ene kant moesten we winnen om kans te blijven maken op de tweede periode, maar een punt bij Overwetering is natuurlijk niet slecht.”

In de slotfase kwamen er nog kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. “Al met al is 1-1 denk ik ook een terechte uitslag”, aldus Balster, die zich met Heeten nu volledig kan richten op de laatste periode en een plek bij de eerste vier. “We staan nu weer vierde en als we daar aan het einde van het seizoen ook staan dan zijn we dik tevreden.” De ploeg die vierde eindigt in de vierde klasse H, krijgt hoogstwaarschijnlijk de periodetitel van de kampioen cadeau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.