gratis zwemmen bij de tippe groot succes

Dat de weergoden zaterdagmiddag zo goed mee zouden werken was wellicht niet verwacht, maar mede door een stralende zon kan de gratis dag in openluchtbad De Tippe een groot succes genoemd worden. Ruim 550 bezoekers grepen het initiatief van de gemeente Raalte en de Heinose Winkeliersvereniging maar wat graag aan om een gratis bezoek aan het zwembad te brengen.

Als er in Nederland iets gratis te halen valt, dan komt men over het algemeen wel even kijken. Zo ook vanmiddag in Heino waar het openluchtbad De Tippe tot 16.00 uur de deuren open hield. Vanaf 11.00 uur was het zwembad gratis geopend, nadat de HWV zich hard had gemaakt voor een dergelijk initiatief.

Eigenlijk begint het badseizoen pas 29 april, maar in verband met de gunstige weersvoorspellingen besloot de gemeente Raalte het bad dit weekend al open te stellen. Omdat de abonnementenverkoop nog niet van start is gegaan zou er voor een gereduceerd tarief van twee euro al gezwommen kunnen worden.

De spontane actie van de Winkeliersvereniging om het zwemmen ‘gratis te maken’, kwam voor zwemliefhebbers dan ook als een grote verrassing, maar zeker niet ongewenst. Zo’n drie kwartier voor sluitingstijd stond de teller op 545 bezoekers, veelal afkomstig uit Heino en directe omgeving. “De Heinose Winkeliersvereniging verdient van ons een grote pluim”, reageerden enkele zonaanbidsters op de ligweide.

Ook morgen (zondag) kan er gratis gezwommen worden in De Tippe. Het bad is dan wederom geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.