Home / archiefcentraal / gouden emmer schenkt bondo kids sokken

gouden emmer schenkt bondo kids sokken

Kinderen van de Heinose basisschool De Gouden Emmer hebben de afgelopen acht weken een geldbedrag van 776,20 euro en dozen vol sokken gespaard voor de Stichting Bondo Kids.

De stichting ondersteunt het werk in opvangtehuizen voor gehandicapte kinderen in Kenya. In de vorm van een symbolische cheque werd het bedrag donderdagmorgen op feestelijke wijze aan Fieke van Bruinisse overhandigd, die vorig jaar samen met haar man en een groep studenten naar Kenya is geweest om daar praktische hulp te verlenen.

Als eind april opnieuw een groep studenten naar Kenya gaat, worden de sokken en het geld meegenomen. Van Bruinisse heeft de kinderen van de Gouden Emmer acht weken geleden verteld over de erbarmelijke toestand van de Kenyaanse gehandicapte kinderen, die doorgaans geen sokken in hun schoenen dragen en (vooral door urineverlies) nare wondjes aan hun voeten oplopen. Haar verhaal maakte grote indruk op de kinderen.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.