Home / archiefcentraal / gemeenteraad beslist niet over scholen

gemeenteraad beslist niet over scholen

Elf stemmen voor, elf stemmen tegen. Met dat gelijke spel heeft de Raalter raad gisteren níets besloten over de toekomst van de verschillende scholenbouwplannen in Raalte en Heino.

Het was de bedoeling te bepalen dat de Horizon uit de hele plannenmakerij gehaald zou worden en lekker in z’n eentje de voormalige Mavo Salland kon slopen, om daar een nieuwe school neer te zetten. En meteen zou de raad bepalen dat de gemeente de plannen voor scholenconcentratie rond sporthal Hoogerheijne (Heino) en De Hartkamp (Raalte) veder zou uitwerken. Daarbij zegt wethouder Elshof steeds dat hij meer geld voor betere voorlichting wil, terwijl hij op papier de raad om geld vraagt om de plannen gewoon verder te ontwikkelen.

Elf tegen elf dus. Met op 10 mei een nieuwe stemronde. Vermoedelijk zullen alle insprekers van donderdagavond het woord dan niet meer nemen. Die hebben hun zegje gedaan. Tegenstanders bleken de betrokken burgers. Voorstanders het overkoepelende schoolbestuur.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.