gemeente wil scholendans verder uitwerken

De volgende stap is dat de fracties binnen de gemeenteraad op 12 april met elkaar in gesprek gaan, ter voorbereiding op de raadsvergadering van 26 april. Tijdens deze raadsvergadering wordt een besluit genomen over dit voorbereidingskrediet. Hiermee stelt de raad geld beschikbaar voor de kosten van de uitwerking van de plannen. Het gaat dan om het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst met de gebruikers, onderzoek naar de gevolgen op het gebied van verkeer, maar ook het overleg met omwonenden (op het gebied van verkeer, groen en speelvoorzieningen) neemt hierin een belangrijke plaats in.

Sinds begin 2006 zijn voor Heino en Raalte plannen ontwikkeld om tot een oplossing te komen voor een aantal knelpunten op het gebied van onderwijshuisvesting. Voor Heino gaat het om de basisscholen De Dolfijn, De Gouden Emmer en De Springplank, de vervangende huisvesting voor peuterspeelzaal Hummeltjeshonk, de buitenschoolse opvang Zeppelin en het kinderdagverblijf Bruintje Beer. Voor Raalte gaat het om de basisschool voor speciaal onderwijs De Horizon, openbare basisschool De Hartkamp (met bijbehorende gymzaal), de openbare basisschool De Ieme, de vervangende huisvesting voor peuterspeelzaal De Stoppeltjes, de buitenschoolse opvang De Boemerang en het kinderdagverblijf De Wijsneus.

De aanpak van de huisvestingsproblemen biedt de gemeente Raalte goede perspectieven voor de ontwikkeling van een brede school. Het Rijk heeft aan de scholen een verantwoordelijkheid opgelegd ten aanzien van de kinderopvang. Dit houdt in dat de basisscholen per 1 januari 2008 de taak krijgen om zowel voor- als naschoolse opvang te bieden aan hun leerlingen. De plannen van de gemeente Raalte sluiten hier goed bij aan.

Tot nu toe is er een studie gedaan naar de mogelijkheden van de plannen. De definitieve plannen moeten nog worden ontwikkeld. In eerste instantie zijn gesprekken gevoerd met de betrokken organisaties: De Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS), De Stichting Openbaar Onderwijs (De Mare) de Stichting Peuterspeelzalen Raalte en de Stichting Kinderopvang en buitenschoolse opvang (KOOS).

Voor de omwonenden in het betrokken gebied, zal de gemeente op korte termijn een informatieavond organiseren, waarin de plannen verder worden toegelicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.