geen sociaal plan voor dwarsliggers

Alle bewoners van de Rozenstraat in Raalte hebben dinsdag een brief ontvangen van woningcorporatie BWS Raalte. In de brief staat dat de huurders vijf jaar met rust worden gelaten indien ze niet mee willen werken met de herstructureringsplannen. Dat meldt De Stentor woensdag.

BWS Raalte wil de Raalter wijk de Blekkerhoek de komende jaren grondig aanpakken, maar de plannen stuiten op grote bezwaren bij veel bewoners van de Rozenstraat. De straat zou in zijn geheel moeten worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De bewoners protesteren echter collectief. Bij een meerderheid van de bewoners hangt zelfs al geruime tijd een poster voor de ramen met de tekst: ‘Ik woon hier naar mijn zin. Slopen? Bezopen!’

Ondanks de bezwaren van de huurders heeft BWS Raalte nu een besluit genomen. De woningen zullen worden gesloopt, maar dat zal geleidelijk gebeuren. Niemand wordt gedwongen om zijn woning voor een bepaalde datum te verlaten. Wel kunnen mensen aangeven of ze willen verhuizen en dus aanspraak willen maken op het sociaal plan dat door de woningcorporatie is opgesteld. Wie niet meewerkt, heeft geen recht op het sociaal plan. Dit geldt voor een periode van vijf jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.