expositie van jenny egberts renshoff

Jenny is ooit zonder academische opleidingen begonnen met schilderen. De eerste jaren heeft zij les gehad van Thea Bargeman. Van haar heeft zij de basisprincipes van het schilderen geleerd. In het begin heeft ze veel bloemen en stillevens geschilderd.

In 1998 kwam zij in contact met de Zwolse Rietje Weelink-Goudswaard. Bij haar heeft Jenny geleerd hoe je met een roller en gouache de mooiste schilderen kunt maken. Verder heeft ze van verschillende docenten les gehad. Momenteel schildert zij bij Hans Zweverink uit Zutphen. De afgelopen jaren heeft zij regelmatig geëxposeerd in Apeldoorn, Vaassen, Epe, Holten, Borculo, Barchem, Zutphen, Winterswijk en Lochem. Verder heeft zij zes jaar meegedaan aan de kunstroute in Borculo en vanaf het begin met de kunstroute in Lochem. Met Pasen is er dit jaar een kunstroute in Lochem.

Jenny legt veel fantasie in haar werk en houdt erg van kleur. Ze vindt het heerlijk om het werk naar eigen idee te kunnen invullen en te genieten van het uiteindelijke resultaat. Naast abstracte werken in veel kleurrijke vormen, schildert Jenny stillevens en landschappen. Voor de laatste categorie gebruikt zij soms een foto en hierdoor laat zij zich inspireren. Vervolgens legt zij er dan haar eigen idee in.

Jenny Egberts-Renshoff nodigt iedereen graag uit haar schilderijen te komen bekijken. De expositie is dagelijks te bezichtigen in Angeli Custodes van 11.00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.