Home / archiefcentraal / eieren koken zonder te pielen met pellen

eieren koken zonder te pielen met pellen

Hoe kook je de eieren zodanig dat je met het pellen niet aan het pielen komt? Onze man ging op onderzoek uit. ”Kun je niet voorkomen”, zegt de één. ”Ligt aan de versheid van de eieren.” Een ander zegt: “Laten schrikken.” Oftewel, flink koud water er overheen als ze uit de pan mogen. “De schaal helemaal in je hand versplinteren voordat je aan het pellen slaat”, was een derde tip, “dan blijft de schaal aan het binnenvelletje ziten en haal je het ei er zo in zijn geheel uit.” Onze man kreeg één tegenvaag: “Hoe hou je een ei heel als je hem tegen de muur gooit?” Onze man had geen idee. “Moet je de kip er omheen laten zitten.”

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.