eieren koken zonder te pielen met pellen

Hoe kook je de eieren zodanig dat je met het pellen niet aan het pielen komt? Onze man ging op onderzoek uit. ”Kun je niet voorkomen”, zegt de één. ”Ligt aan de versheid van de eieren.” Een ander zegt: “Laten schrikken.” Oftewel, flink koud water er overheen als ze uit de pan mogen. “De schaal helemaal in je hand versplinteren voordat je aan het pellen slaat”, was een derde tip, “dan blijft de schaal aan het binnenvelletje ziten en haal je het ei er zo in zijn geheel uit.” Onze man kreeg één tegenvaag: “Hoe hou je een ei heel als je hem tegen de muur gooit?” Onze man had geen idee. “Moet je de kip er omheen laten zitten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.