een gezonde lunch of toch de snoepautomaat

Bij basisschool De Vogelaar in Raalte-Noord hebben kinderen van groep 8 donderdag (zoals Salland Centraal al meldde) gezond geluncht. Die gratis lunch op school moet ook gezien worden als aandacht voor gezond eten, kort voordat de kinderen van groep 8 naar het voortgezet onderwijs gaan.

Daar onttrekt zich veel meer aan het zicht van ouders. Dus loop je kans dat kinderen hun brood weggooien en lekkere dingen in de supermarkt gaan halen. Maar ja, op die middelbare scholen staan dan vaak weer grote snoepautomaten de hele dag de aandacht te trekken en kun je in de kantines meestal vooral vet eten kopen. Probeer daar maar eens dag in dag uit met een grote boog omheen te lopen, vooral als je net je eerste bankpas van de Rabobank op zak hebt. Zouden ze op die scholen de winst van zo’n automaat belangrijker vinden, dan de gezondheid van de schoolgaande jeugd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.