drukte en files in t luchtruim boven salland

Deze foto kregen we binnen vanuit Raalte-Noord. Als de zon bij heldere hemel ondergaat kun je daar over de bergingsvijvers heen prachtig het drukke vliegverkeer zien. Door de lage zonstand worden de stralen anders belicht dan overdag en dat geeft een bijzonder effect. Onze tipgever legde zijn kinderen uit dat je aan die lijnen kunt zien dat het om een Belgisch vliegtuig gaat. “Kunnen ze de weg naar huis terug vinden.”

Maar zijn kroost wist beter: Het is waterdamp dat in de uuitlaatgassen van vliegtuigen zit. In de koude lucht verandert die damp in waterdruppels. Dus eigenlijk zijn het gewoon wolken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat als de strepen snel oplossen, dat dat wijst op droge lucht. De kans op een weersomslag is dan klein. Als de strepen langzaam oplossen en flink uitwaaieren, is de lucht vochtig en is er doorgaans een weersverandering op komst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.