drostenkamp definitief vervallen

Wat ooit het mooiste park van Raalte was, wordt door grote graafmachines momenteel definitief naar de knoppen geholpen. Eens was de Raalter Drostenkamp een park waar je je bezoek mee naar toe nam voor een wandeling. Maar dat is over. Wil je mooie stukjes van Raalte laten zien, moet je mensen mee naar andere plekken nemen.

Het ooit statige park is vervallen geraakt en wordt ook niet meer als verblijfsruimte behandeld. Eerst was daar het ‘anders denken’ over natuur en milieu en kreeg de natuur ruim baan. Voor de wandelaar was dat nog wel even leuk, maar al snel overwoekerde het onkruid. Bezoekers veranderden daardoor qua soort. Ouders met kinderen, opa’s en oma’s zag je er steeds minder. Jongelui met wat te roken of te drinken namen hun plaats in, in de avonduren hoorde je de muziek van verre. Het speeltuig werd eerst beklad, later vernield.

En nu is dan de definitieve stap gezet het park naar de knoppen te helpen. Daar waar schoolgaande jeugd heel goede fietsroutes had, krijgen ze er nu één dwars door het park. De graafmachines zijn aan het werk geslagen voor een route die niet alleen jongeren van en naar school zal leiden. Het zal ongetwijfeld ook een nieuwe afvalroute worden met lege zakken chips en verpakkingsmateriaal van koekjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.