droogte begint om zich heen te slaan

Vorig weekend werd er om deze tijd regen verwacht. Dus bleven de grote beregeningsinstallaties van boeren nog even in de berging. Maar die regen kwam niet. En nu begint het toch serieus te worden: er zit veel zaad in de grond. Dat moet ontkiemen. En daar is vocht voor nodig. Hals over kop hebben de boeren daarom inmiddels toch hun beregeners van stal gehaald.

Als gevolg van de aanhoudende droogte en de daardoor sterk stijgende vraag naar water door boeren in de regio, is in driekwart van de watergangen in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland de waterstand nu al op zomerpeil gebracht. Het Waterschap Rijn en IJssel is eerder deze week al begonnen om per etmaal 24 miljoen liter water over te hevelen van het Twentekanaal naar de Schipbeek, die zich in vele sloten vertakt. Hierdoor kan aan de vraag naar water door boeren worden voldaan. Volgens Waterschap Rijn en IJssel komt een beregeningsverbod echter pas over drie weken aan de orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.