dansvereniging ralda is er voor alle dans

De Raalter dansvereniging Ralda doet er alles aan van het imago ‘volksdansgroep’ af te komen. Ook tijdens het tweejaarlijkse Ralda-festival was dat zondag weer het geval. ‘Mag het een beetje meer zijn?’ was de titel van de twee uur durende voorstelling van de 35 jaar jonge dansvereniging. Daarmee verwees Ralda naar de veelzijdigheid van de dansen.

Natuurlijk was er in het Hoftheater nog wel oud Hollandse folklore te zien op de dansvloer. Maar er waren ook volksdansen uit Macedonië, Armenië en Bulgarije. Daar waar Mexico en Amerika vertolkt werden, heb je het al haast niet meer over folklore. Dan is het of je de dansen ten tonele ziet komen, zoals ze daar nu ook nog steeds gepraktiseerd worden. De tienergroepen van Ralda hadden zelfs een aantal eigentijdse dansen ingestudeerd zoals je ze ook bij andere dansscholen ziet.

‘Mag het een beetje meer zijn’ leek verder ook te slaan op het aantal leden van sommige leeftijdgroepen. Niet alle leeftijdsgroepen zijn optimaal gevuld, dus klonk er tijdens het optreden een aantal keren het verzoek je aan te melden bij Ralda (zie staging2.ralda.nl). Tot slot mocht de publieke belangstelling ook wel ietsje meer zijn. Het Hoftheater was zondag tijdens zowel de ochtend- als middagvoorstelling niet helemaal vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.