colllege op pad voor zwolse poort terrein

De vertegenwoordigers van de gemeente Raalte reizen af naar ’s-Hertogenbosch om te kijken of plan Haverleij ook een optie is voor de invulling van het Zwolse Poort-terrein in Raalte-Noord.

In Haverleij is een combinatie van exclusief wonen en natuur te vinden. Volgens een concept dat zeker als vernieuwend mag worden beschouwd, want wonen in Haverleij betekent ‘wonen op een modern landgoed met de sfeer van vroeger’. De traditionele bouwpatronen worden in Haverleij doorbroken. De circa duizend woningen en appartementen zijn namelijk gegroepeerd in negen kastelen en in het Slot Haverleij. Ieder kasteel biedt plaats aan zo’n 50 tot 90 woningen. In het Slot zitten ongeveer 450 woningen.

Voor het gezelschap uit Raalte is het bezoek aan Haverleij puur en alleen bedoeld om een indruk te krijgen. Het wil dus niet zeggen dat in Raalte-Noord straks ook van dit soort kastelen uit de grond komen. Overigens stond deze besloten excursie naar ’s-Hertogenbosch eigenlijk in februari al op het programma, maar vanwege een weeralarm werd de reis toen afgeblazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.