college stemt in met kap van 130 bomen

Het college van burgemeester en wethouders in Raalte heeft ingestemd met het plan om de circa 130 beuken langs de Hellendoornseweg in Mariënheem te vervangen. Het gaat hier om alle bomen tussen de kruising Keizersveldweg en de kruising Kruzeweg. Een groot deel van de betreffende bomen bevat dood hout of is zelfs helemaal dood.

De Mariënheemse bevolking was vorige week tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang niet blij met het plan van de gemeente om alle bomen langs de Hellendoornseweg te kappen. De Mariënhemers hadden liever gezien dat de gemeente Raalte wat zou doen aan de Hellendoornseweg zelf. De slechte staat van de klinkerweg tussen Mariënheem en Luttenberg is veel dorpsbewoners een doorn in het oog.

Volgens de planning worden de kapwerkzaamheden in het najaar van 2007 uitgevoerd. Vervolgens worden er 130 inlandse eiken herplant. De kosten voor het vervangen van de bomen bedragen in totaal ruim 85.000 euro exclusief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.