coffeeshop in raalte de voors en tegens

Het oprollen van een illegale coffeeshop in Raalte deed de discussie over een legale shop oplaaien. Voorstanders meldden zich. Op de achtergrond is er zelfs al een initiatiefnemer. Maar wat denkt de rest? En hoe slecht is drugs?

Moet Raalte aan de coffeeshop of liever toch maar niet? Salland Centraal vroeg de standpunten van onze volksvertegenwoordigers. Wat denken de mensen die ons vertegenwoordigen in de gemeenteraad? De SP is voor, Lokaal Alternatief is tegen. GemeenteBelangen neemt nog geen standpunt in. Opmerkelijk is, dat de partijen die de gemeente Raalte besturen niet reageren. PvdA, VVD en CDA hebben namelijk niets van zich laten horen, net als onze burgemeester.

Hoe het spel weer op de wagen kwam: In de Rozenstraat in Raalte is eind vorige maand een illegale coffeeshop opgerold. Twee mannen (53 en 55 jaar) runden niet alleen de coffeeshop vanuit huis, ze verkochten ook bier tegen een euro per flesje en lieten toe dat bezoekers gokten.

Het bericht leidde tot een aantal reacties. ‘Goed dat ze die lui aanpakken’, was er één van. Maar ook ‘dat krijg je in een dorp waar ze coffeeshops verbieden’. Het aantal voorstanders van een coffeeshop dat reageerde op artikelen in de Stentor was veel groter dan het aantal tegenstanders. Logisch, want waarom zouden tegenstanders reageren als het beleid al zegt dat een coffeeshop in Raalte verboden is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.