bolhuis definitief met ontslag

Raalte is niet meer de enige gemeente van Nederland met twee burgemeesters. Zaterdag is Alex Bolhuis van de loonlijst gehaald, Pieter van Veen staat er nu alleen voor. Bolhuis is met eervol ontslag gestuurd. Eervol ontslag? Raalte verbaast zich daar over, bleek zaterdag toen we er in het centrum hier en daar wat mensen op aanspraken. ‘Een burgemeester die de laan uitgestuurd wordt, die krijgt toch op staande voet ontslag? Dat gaat toch bepaald niet eervol?’, was zo ongeveer de teneur. Maar toch is het wel uit te leggen.

De gemeenteraad zei vorig jaar augustus, kort voor Stöppelhaene het vertrouwen op in Bolhuis, omdat er vanaf zijn computer onder andere namen mailtjes gezonden waren naar Roalte.net. In die mailtjes werd bepaald niet zachtzinnig omgegaan met ambetanren binnen de gemeente Raalte. Ook kreeg het personeel van buurgemeente Olst/Wijhe er van langs. Bolhuis weigert tot de dag van vandaag uit te leggen hoe die mailtjes van zijn computer verzonden konden worden. Of hij het zelf gedaan heeft? Of iemand anders de streek uithaalde? Het zal wel nooit bekend worden.

Het was in elk geval reden voor de gemeenteraad het vertrouwen op te zeggen. Maar zonder dat dus bewezen is dat Bolhuis iets fout deed. Vergelijk het met iedere andere arbeidsrelatie. Als de baas het vertrouwen in je opzegt, kan hij jou de laan uitsturen. Maar als er geen bewijs is dat hij terecht het vertrouwen opzegde, zal geen rechter akkoord gaan met ontslag op staande voet. Er zal altijd een schadevergoeding mee gemoeid gaan. In de ambtenarij heet dat eervol ontslag. Met behoud dus van wachtgeld en optimale uitkeringsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.