boeren sproeien ondanks droogte nog niet

De code ‘droog’ geldt nog steeds in Salland. Boeren sproeien nog niet zo massaal, het gewas moet nog uit de grond komen. In tuintjes is dat anders. Overal zie je de huis-, tuin- en keukensproeiertjes al druk in de weer. Ofwel: het mag wel weer eens gaan regenen. En dat zal het deze week ook wel een keer gaan doen, als we de weersvoorspellingen er op na slaan.

Zo’n lange periode droogte brengt de gesprekken over de laatste droogteperiode terug. Dat was vorig jaar zomer. Het was langdurig droog. Zo droog, hoorden we later, dat een Raalter yoga-lerarares voor de grap tegen haar groep zei daar wel wat op te weten. En de avond werd afgesloten met een soort van regendans. Een dag later viel het met bakken uit de lucht.

Diezelfde avond had een Raaltenaar contact met een plaatsgenoot die in Lourdes op vakantie was. “Steek maar een kaarsje aan daar zo, dat het hier snel een beetje mag gaan regenen.” Een dag later belde de Raaltenaar snel weer naar zijn kennis. Of hij alsjeblieft het kaarsje uit wilde blazen. Raalte haalde die dag het landelijke nieuws. In de omringende gemeenten was het nog redelijk droog gebleven. In Raalte was er een wolkbreuk. Honderden meters straten liepen onder water…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.