boeiende finale voorleeswedstrijd in t hof

Wie mag het op woensdag 23 mei opnemen tegen de elf andere Provinciale Voorleeskampioenen, tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht? Die vraag stond donderdagmiddag centraal in het Hoftheater.

Tien kandidaten uit de groepen zeven en acht van basisscholen uit de provincie Overijssel streden in het Hoftheater in Raalte om de titel Provinciale Voorleeskampioen 2007. Eén van de tien finalisten was Mandy Koerhuis van De Korenbloem uit Raalte. Ondanks een thuiswedstrijd en een prima voorleessessie werd zij echter geen kampioen. De titel ging namelijk naar Bas de Leeuw van de Ichtusschool in IJsselmuiden.

De andere acht provinciale finalisten voor Overijssel waren Denise Woudsma van De Berkenhorst in Staphorst; Bram Boesschen Hospers van De Regenboog in Vriezenveen; Laura Meulenberg van Het Kleine Veer in Dalfsen; Jasper de Jong van De Bongerd in Nijverdal; Jasper van der Deen van De Regenboog in Borne; Charlotte de Vries van Stedeke in Diepenheim; Johan Stoevelaar van Het Kompas in Hengelo en Eline van Baaren van de Bonifatiusschool in Enschede.

De winnaar van de provinciale finale (welke georganiseerd werd door de Overijsselse Bibliotheek Dienst) kreeg een boekenbon, een medaille en een oorkonde. Tevens mag hij, Bas de Leeuw, op woensdag 23 mei het opnemen tegen de elf andere Provinciale Voorleeskampioenen, tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Dit jaar deden 79.785 leerlingen uit de groepen 7 en 8 mee aan de voorrondes op school. Dit zijn er ruim 7.000 meer dan vorig jaar. In de provincie Overijssel waren dit 8.530 kinderen van 373 scholen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen belangrijk is en op een leuke manier de aandacht vragen voor leesbevordering en het kinderboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.