acht jongeren zetten tunnel onder water

Wie het tunneltje naar Raalte-Noord wel eens gebruikte om te schuilen tegen de regen, kan dat voortaan wel vergeten: de tunnel is omgedoopt tot een onderwaterwereld. Acht Raalter jongeren zijn daar voor verantwoordelijk. Ze hebben zaterdag een dag lang de spuitbus gehanteerd om de drie jaar oude graffiti in de tunnel te vervangen voor een nieuwe creatie.

Traxx, onderdeel van Landstede Welzijn, bood de jongeren een cursus graffiti aan. Die bestond uit vier bijeenkomsten, verzorgd door graffiti-specialist Menno uit Nijverdal. Zaterdag was het dus eigenlijk een soort van examen. Wat ons betreft zijn de jonge graffiti-spuiters allemaal geslaagd. Vraag is alleen wat ze verder gaan doen met hun verworven kennis. Vermoedelijk alleen spuiten op plekken waar dat is toegestaan. Juist op die plekken kom je natuurlijk al vaak graffiti tegen, maar volgens deskundige Menno is dat geen bezwaar. Je mag gerust een bestaand kunstwerk overspuiten. Als je maar respect hebt voor het écht goede werk.

Menno zelf heeft opdrachten door het hele land. Hij heeft nog geen site waar we naar kunnen doorverwijzen. Maar Menno heeft beloofd binnenkort op deze site met wat meer werk van hem te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.